Severní Mockingbird

Severní ptáček zesměšňovaný je poměrně nevšední pták, na kterého se lze dívat, ale velkolepý, kterého je třeba poslouchat. Díky své úžasné schopnosti napodobovat jiné ptačí písně a zvuky je vědecký název polyglottos („ mnohojazyčný “) velmi vhodný pro tohoto člena rodiny ptáků Mimidae . Jako státní pták z Arkansasu, Floridy, Mississippi, Tennessee a Texasu je tento pták rozšířený a dobře známý, ale kolik toho o něm opravdu víte “>

Rychlá fakta

  • Vědecký název : Mimus polyglottos
  • Obecný název : Northern Mockingbird, Mockingbird
  • Životnost : 7-8 let
  • Velikost : 10 palců
  • Hmotnost : 1, 7 - 1, 8 unce
  • Rozpětí křídel : 14-15 palců
  • Stav ochrany : Nejmenší zájem

Identifikace ptáka severního

Severní ptáci výsměchu se mohou zdát nevýrazní s jejich šedým, černým a bílým peřím, ale jsou elegantní a odvážní, s několika klíčovými rysy, které jim pomáhají identifikovat ptáky. Samci a samice zesměšňovaných ptáků vypadají podobně se středně šedou hlavou a zády, tmavší křídla se dvěma tenkými bílými pruhy a výrazné bílé křídlové skvrny. Ocas je tmavě šedý nebo černý s bílým vnějším peřím a hrudník a břicho jsou bílé nebo šedavě bílé. Tito ptáci mají slabý černý pruh podél lores od zákona k oku. Za letu bílé peří ocasu a bílé křídlové skvrny znatelně blikají. Oči jsou žluto-hnědé a nohy a chodidla jsou černé nebo tmavě černé a šedé.

Juvenilní ptáci vypadají podobně jako dospělí, ale mohou mít řídší vzhled. Velmi mladé severní výsměchové ptáky vykazují na prsou a bokech šedé skvrny nebo skvrny a mohou mít dokonce na obličeji vyčnavé chocholky obočí.

Hlas severního výsměchu je jeho nejvýraznější charakteristikou. Nejen, že pták má své vlastní jedinečné bojové umění, bzučení a cvrlikání, ale studie zjistily, že zesměšňovaní ptáci napodobují hovory a písně nejméně 50 dalších ptáků, stejně jako jiná zvířata, stroje a hudbu. Hovory se obvykle opakují 3–5krát před změnou a složitost a rozmanitost volání jednoho ptáka naznačuje jeho vyspělost a zkušenost. U takového repertoáru není neobvyklé, aby tito ptáci zpívali celou noc, zejména za jasného měsíčního světla, a také několik hodin během dne.

Habitat a rozšíření severní Mockingbird

Severní mockingoví ptáci se nazývají „severní“, protože většina druhů mockingbirdů sídlí v tropech, ale tento druh se vyskytuje v Severní Americe a dokonce i v některých jihovýchodních částech Kanady. Tito ptáci jsou vysoce přizpůsobiví a lze je nalézt v zemědělské půdě, příměstských oblastech, lesích a městech až na sever od Massachusetts a Connecticutu do Oklahomy, Nového Mexika, Arizony a podél pobřežní Kalifornie. Upřednostňují relativně husté houštiny a křoviny, jako jsou pobřežní chodby, zarostlá pole, okraje lesů a podobná stanoviště, zejména tam, kde je hojná rostlina. Území severního výsměchu se postupně rozšiřuje dále na sever, jak se zdroje potravin rozšiřují.

Vzor migrace

Severní ptáci výsměchu jsou obvykle celoroční obyvatelé svého výběhu a jsou schopni přizpůsobit se typickým sezónním změnám. Extrémní severní populace však mohou sezónně migrovat, zejména během drsných zim.

Chování

Tito ptáci se obvykle vyskytují samostatně nebo ve dvojicích, ale směle si budou sedět na otevřených plochách nebo v lesních strapcích. Často utíkají a pátrají po zemi po hmyzu a mohou rychle a rychle zvednout křídla, aby vyděsili svou kořist. Severní ptáci výsměchu jsou velmi hájení svých hnízd a budou se potápět, střílet křídly nebo jinak používat pozice hrozeb k zastrašování vetřelců. Vysmívat se ptáci byli dokonce zaznamenáni jako mobbování a potápění u lidí, kteří se pustili do blízkosti hnízdních oblastí. Podobné teritoriální chování je také zaznamenáno kolem hlavních krmných oblastí, včetně zahradních krmítek.

Dieta a krmení

Severní ptáci výsměchu jsou všemocní a budou se živit širokou škálou potravin. Hmyz, červi, ovoce, bobule, malá zvířata, hadi, ještěři a dokonce i míza mohou být součástí jejich stravy v závislosti na tom, jaké potraviny jsou hojné v různých oblastech a ročních obdobích. Adaptabilita těchto ptáků na různá jídla je zásadní, aby jim pomohla zůstat v jejich dosahu v různých ročních obdobích.

Vnoření

Jsou to monogamní ptáci, kteří vytvářejí dlouhodobé párové pouta a mohou se dokonce spřátelit po celý život. Jejich hnízda ve tvaru pohárku jsou vyrobena z větviček a lemována jemnější trávou. Hnízda jsou umístěna 3 až 10 stop nad zemí, často v trnitém keři nebo v husté houští. Samci mohou začít stavět hnízda, aby lákali ženy k páření, ale žena si obecně vybere místo konečného hnízda a dokončuje práci na hnízdě ke své spokojenosti.

Vejce a mladí

Vejce severního výsměchu jsou buff nebo hnědě zbarvená a volně sypaná tmavší hnědou nebo pálením špinící. Samice rodičů bude inkubovat mláďata 3-6 vajec po dobu 12-13 dní a oba rodiče budou krmit mláďata 11-13 dní. Dvojice mohou chovat 2 až 3 mláďata ročně a nedospělí ptáci často zůstávají se svou rodinnou skupinou, i když se stará o nového potomka.

Ochrana Mockingbird severní

V 1800s, výsměch ptáci byli často pytláci a prodával se jako mazlíčci a ptáci klece. V dnešní době tato praxe skončila a zatímco severní výsměch ptáci nejsou považováni za ohrožené nebo ohrožené, trpí několika riziky, zejména v městských a příměstských oblastech. Vzhledem k tomu, že často pícují na zemi, divoké kočky a domácí mazlíčci mohou být velkým problémem a nadměrné používání pesticidů a insekticidů může zabránit jejich zásobování potravinami. Minimalizace těchto umělých hrozeb může být velmi užitečná při ochraně severních výsměchů.

Tipy pro Backyard Birders

Severní ptáci výsměchu snadno navštěvují krmítka, kde jsou k dispozici kousky chleba, lívanec, arašídové máslo, slunečnicová semínka, jablka a rozinky. Aby byl stanoviště ještě atraktivnější a vyzvaly ptáky ke zpívání, měli by ptáci nechat vyčištěný kartáč a stromy, aby poskytovali dostatečnou plochu pro posezení. Poskytnutí bobulovitých keřů pro ptáky a vhodného otevřeného prostoru pro pástení učiní dvůr ještě atraktivnějším pro výsměchové ptáky.

Jak najít tohoto ptáka

Protože severní ptáci výsměchu jsou tak přizpůsobiví, není těžké je najít v jejich dosahu. Mají sklon dávat přednost relativně otevřeným oblastem, jako jsou parky a silnice, osázené rozptýlenými stromy, nebo je lze nalézt v atletických polích v městských a příměstských oblastech. Sledujte a poslouchejte severní mockingové ptáky zpívající z vysokých, otevřených hřbetů, zejména od pozdní zimy do pozdního jara. Hledejte také teritoriální chování těchto ptáků, včetně toho, jak pronásledují jiné ptáky, jako jsou sojky, vrány, grackle, a dokonce i dravce daleko od hnízdních oblastí nebo hlavních zdrojů potravy.

Severní mockingbirds v kultuře

Severní výsměch pták je s větší osobností než s životem a širokou přizpůsobivostí jedním z nejpopulárnějších státních ptáků. Je to oficiální pernatý velvyslanec pěti států: Arkansas, Florida, Mississippi, Tennessee a Texas, a byl dříve také státním ptákem Jižní Karolíny, dokud se tento stát v roce 1948 nezměnil na ctění Karoliny wren.

Prozkoumejte další druhy v této rodině

Rodina ptáků Mimidae je rozmanitá s více než 30 druhy mlácení, třesů, ptáků a výsměchů. Několik ptáků z jiných rodin se také podobá severním výsměchem a mohlo by být na poli matoucí. Například modrošedý úlovek může vypadat jako miniaturní výsměch s podobným zbarvením, dlouhým ocasem a aktivním chováním, máváním a křoví má také podobné vlastnosti.

Nenechte si ujít naše další podrobné ptačí profily pro více informací o všech vašich oblíbených druzích ptáků!