Severní kardinál

Se svým okamžitě rozpoznatelným zářivě červeným nebo načervenalým opeřením peří a veselým hřebenem hlavy je severní kardinál jedním z nejžádanějších dvorních ptáků v Severní Americe. Je to také populární státní pták, sportovní maskot, symbol zimní dovolené a další. Tento přehled vám pomůže objevit vše o severních kardinálech, nejznámějším členovi rodiny ptáků Cardinalidae .

Rychlá fakta

  • Vědecké jméno : Cardinalis cardinalis
  • Obecný název : Severní kardinál, kardinál, Virginie slavík, kardinál obyčejný
  • Životnost : 3-5 let
  • Velikost : 8-9 palců
  • Hmotnost : 1, 5 - 1, 7 unce
  • Rozpětí křídel : 10-12 palců
  • Stav ochrany : Nejmenší zájem
Zábavné drobnosti a fakta o severním kardinálovi

Severní kardinální identifikace

Tyto světlé zpěvné ptáky jsou snadno rozeznatelné jejich červeným peřím. Samci jsou všude brilantní červeně a mohou být mírně otupělí nebo vykazovat na křídlech šedivé skvrny. Oko, účet a bradu obklopuje černá úzká maska ​​na obličej. Samice jsou buff golden-tan s červeným nádechem křídel a ocasu a jejich obličejová maska ​​je menší a méně výrazná. Obě pohlaví mají výrazný hřeben hlavy, který lze zvednout a snížit, aby naznačoval náladu ptáka. Pro obě pohlaví jsou oči černé, nohy a chodidla šedé a tlustý kuželovitý účet je šedo-černý. Mladiství vypadají podobně jako dospělé ženy, ale jejich účet je šedo-černý a jejich hřeben je méně definovaný a má nepatrnější vzhled.

Ve vzácných případech byly severní kardinály zaznamenány s xanthochroistickým peřím. V těchto případech jsou samci brilantně žluté spíše než červené, ale zbytek jejich označení, včetně obličejové masky, zůstává stejný a lze je snadno identifikovat.

Kromě jejich odvážného vzhledu mají severní kardinálové výrazné a krásné písně s více než dvěma desítkami variací v závislosti na situaci a zeměpisné oblasti ptáků. Samci i samice ptáků zpívají v duetech námluv a muži budou zpívat za účelem propagace nebo obrany svého území. Mezi běžné zvuky patří zvlněná skladba „cheer-cheer-cheer-cheer“ a také ostré, vysoké „chip“ hovory.

Severní kardinál a distribuce

Severní kardinálové jsou běžní ve východních Spojených státech od Maine na Floridu a pokračují na západ do jižní Minnesoty, Nebrasky, Texas a východní poloviny Mexika. Tito ptáci dávají přednost hustým lesním porostům a pobřežním oblastem, ale lze je snadno nalézt v příměstských oblastech, jsou-li k dispozici zralé stromy.

Vzor migrace

Severní kardinálové nemigrují, ale místo toho zůstávají po celý rok ve stejném rozmezí. Jsou vítanými zimními ptáky na dvorech a zahradách, když je jejich světlé peří snadno patrné proti zasněžené krajině.

Chování

Mužští severní kardinálové jsou známí svou agresivitou, která může být pozorována skrze dominanci krmítka nebo pronásledování jiných kardinálů pryč z různých teritorií, i když se mohou stydět kolem jiných druhů, zejména větších ptáků. Severní kardinálové budou také bojovat proti svým vlastním odrazům v oknech, zrcadlech a jiných odrazných plochách a často se vyčerpají nebo zraní, pokud povrch není zakryt. Za letu mají tito ptáci relativně zvlněnou dráhu letu a snadno prolétají lesním baldachýnem.

Dieta a krmení

Jedná se o všežravé ptáky a budou vzorkovat mnoho různých zdrojů potravy, včetně hmyzu, semen, ovoce, ořechů, mízy, bobule, popraskané kukuřice a lusku. Často se živí na zemi a jsou nejranějšími ptáky k návštěvě ráno a poslední k návštěvě ve večerních hodinách. Mohou však být v krmítkách plachí a klouzat a mohou být snadno vystrašeni většími nebo více neslušnými ptáky, jako jsou grackle, cowbirds nebo jays.

Vnoření

Kardinální páry jsou monogamní a mohou se spojovat po celý život. Tito ptáci se spojí s rituálem živící se námluvou, ve kterém samičí pták napodobuje chování hnízdícího a samčí pták nabízí semena nebo bobule v polibkovém gestu. Samec se bude o ženu starat také, když hnízdí, hnát jídlo a chránit před dravci nebo vetřelci.

Ženský kardinál dělá většinu stavby hnízda, ačkoli muž může pomoci dodávat hnízdní materiál. Hnízda mohou být složena z větviček, trávy, listů, stonků, kořenů, jehličí a jiných rostlinných materiálů, tvarovaných do hlubokého šálku a umístěných 3 až 10 stop nad zemí v hustém stromě nebo keři.

Vejce a mladí

Vejce jsou bělavá nebo světle zelená, modrá nebo slabě hnědá, s tmavšími fialovými, šedými nebo hnědými skvrnami koncentrovanými na větším konci. Jeden pár ptáků může každý rok chovat 2 až 4 mláďata po 3 až 4 vejcích. Vejce jsou inkubována samicí po dobu 12-14 dnů, i když samec může také strávit krátkou dobu inkubací. Mladí mláďata jsou zpočátku téměř nahá, ale rychle dospělí a hnízdo opustí za 9–12 dní.

Severní kardinální ochrana

Severní kardinálové nejsou považováni za ohrožené nebo ohrožené. Jsou však vystaveny různým rizikům, jako jsou útoky venkovních nebo divokých koček, nadužívání insekticidů nebo jiných chemikálií a kolize oken. Protože tito ptáci jsou tak přizpůsobiví a snadno navštěvují krmítka ptáků, severní rozsah jejich dosahu se ve skutečnosti rozšiřuje. Protože více ptáků nabízí v zimě doplňkové jídlo, zůstávají tito ptáci po celý rok na méně pohostinných místech.

Tipy pro Backyard Birders

Severní kardinálové mohou být plachými návštěvníky a s největší pravděpodobností navštíví příměstské loděnice, které nabízejí nízký, hustý půdní pokryv, jako jsou privet a zimolez. Nabízením popraskané kukuřice, slunečnicových semen a slunečnicových semen černého oleje v podavačích nebo podavačích pomůžete přilákat kardinály a mohou je také lákat mletými ptáky. Časem mohou být kardinálové ručně krmeni ptačími pacienty.

Jak najít severní kardinály

Tyto ptáky lze poměrně snadno najít, protože se v jejich dosahu vyskytují poměrně hojně. Poslech jejich ostrých, pískajících hovorů a hudebních písní může dát ptákům vědět, že kardinálové jsou v této oblasti, a pozorování v listové vrchlíku nebo štětci ukáže jejich létající let a záblesky jasného peří. Obecně se dává přednost hustšímu pokrytí, které může severním kardinálům ztížit lokalizaci, ale jsou aktivní a budou se pohybovat, aby poskytovali dobrý výhled na ptáky.

Severní kardinálové v kultuře

Severní kardinálové jsou dobře známí i nelidům, a to díky jejich popularitě jako maskoti. Od baseballového týmu St. Louis Cardinals po nespočetný počet sportovních týmů menší ligy, škol a dokonce i podnikání je populární ikona veselý, odvážně zbarvený kardinál. Kromě toho je tento druh státním ptákem ze sedmi států (Illinois, Indiana, Kentucky, Severní Karolína, Ohio, Virginie a Západní Virginie), nejvíce ze všech státních ptáků. Kardinálové jsou také populární v zimních prázdninových dekoracích, protože jejich světlé peří barvy jsou veselým přízvukem na zasněžených dnech, a tito ptáci jsou často vidět na prázdninách, svíčkách, balicí papír, nádobí, luky a další slavnostní akcenty.

Prozkoumejte více druhů v této rodině

Zatímco severní kardinálové jsou charakterističtí, nejsou to jediní odvážní červení ptáci, kterých by si ptáci mohli všimnout. Chcete-li vidět ještě barevnější ptáky, hledejte tyto ohnivé ptáky:

  • Letní tanager
  • Vermilion Flycatcher

Bez ohledu na to, jaké barevné peří se vám líbí nebo jaké ptáky chcete vidět, objevte ještě více ptáků se všemi našimi vynikajícími profily ptáků!